SVT-inspelning av Göteborgs Jazzfestival räddad

Inspelningen av Göteborgs Jazzfestivals 25-års jubileum gick förlorade när två hårddiskar kraschade samtidigt efter en bilfärd.

Datorn slutade fungera efter en bilfärd från Göteborg till Falun. När jag kom hem startade den inte som vanligt istället blev skärmen grå och tickade till någon enstaka gång samt blinkade till i svart en gång säger Ljudtekniker Fred Yngström.

Först lämnades diskarna in hos ett lokalt företag men skadorna var så pass omfattade det inte var möjligt att återskapa något utan specialistinsatser.

Fred tog kontakt med oss och lämnade in två hårddiskar som ett annat företag inte lyckats återställa något från säger Per Peman på dataräddningsföretaget Recovery.se i Uppsala. Skadorna på diskarna var allvarliga och vi var tvungna att åtgärda både fel i mekaniken och elektroniken för att kunna återställa det förlorade materialet.

Som tur var, kunde ni rädda materialet. Stort TACK för det! säger Ulf Caresten, TV-producent för "Göteborgs Jazzfestival, 25 år" som spelades in för Sveriges Televisions räkning.

Programmet ska sändas i Sveriges Televison (SVT2) efter årsskiftet.


Läs mer om festivalen:
Göteborgs Jazzfestivals hemsida

Läs mer:

4H återfick viktiga e-post
April - Du gör väl backup_
Hårddiskkrasch_! Du har väl backup_
Lägg inte hårddisken i frysen
SVT-inspelning av Göteborgs Jazzfestival räddad


Behöver du hjälp eller har frågor?

Ring: 020-12 10 08

Vi finns tillgängliga dygnet runt!

Besök oss på Hågavägen 188, 752 63 Uppsala Telefon dygnet runt: 020-12 10 08 Från utland: +46 18-444 40 55 E-post: info@recovery.se
Copyright Ensys, Recovery 2006-2024 - Alla rättigheter reserverade